Opiskelijoille tarjolla hyviä hommia TEKissä!

Viime aikoina on rummutettu paljon OYY:n edarivaaleja ja yliopiston hallintovaaleja. Tiesitkö että myös TEKillä on hallinnon opiskelijaedustajia eli tutummin hallopedeja?

 

Halloped, wtf? Yleensä viimeistään tässä vaiheessa hilightit paukkuu ja sormi siirtyy kohti delete-näppäintä. Mutta ei nyt. Tässä lyhyesti mitä toiminta on:

Opiskelijoilla on paikka Teekkarivaliokunnan lisäksi kahdeksassa muussa valiokunnassa. Valiokunta kuulostaa tylsältä, mutta sitä ne eivät suinkaan ole. Niissä pääsee tuomaan kaikkien Suomen tekniikan opiskelijoiden (noin 22 000) äänen kuuluviin ja  vaikuttamaan esimerkiksi niin TEKin jäsenetuihin, tekniikan alan koulutuksen kehittämiseen, teknologian edistämiseen kuin työmarkkina-asioihinkin, sekä moneen muuhun mielenkiintoiseen meitä ja meidän alaamme koskevaan tärkeään asiaan! Valiokuntien lisäksi opiskelijoilla on ehdottoman tärkeä piikkipaikka TEKin hallituksessa, sekä Akavan opiskelijoiden valtuuskunnassa. Valiokunnat kokoontuvat noin kerran kuussa ja hallitus hieman useammin.

Tämä on nyt sitä omaan työelämän tulevaisuuteen vaikuttamista niin sanotusti makkeimmillaan! Halloped-toiminnasta saat varmasti paljon irti; opit paljon uutta, tiedät missä alamme on juuri sillä hetkellä menossa, mikä on sitä kuuminta hottia, saat tuoda äänesi kuuluviin, itseluottamus kasvaa…Ja näyttää se myös hyvältä CV:ssä. Mikä hauskinta, saat runsaasti kaiken ikäisiä uusia tuttuja, valmistuneita ja opiskelijoita ympäri Suomen. TEK järjestää koulutuksen tehtävään alkuvuodesta, aiempaa TEK-kokemusta ei tarvita mutta se katsotaan eduksi. Toiminta ei häiritse koulunkäyntiä, päin vastoin antanee uutta puhtia ja kivaa vaihtelua puurtamiseen koulun penkillä.

TEKin hallopedit valitaan jokaiseen valiokuntaan vuosittain aina kalenterivuodeksi kerrallaan niin, että jokaiselta teekkaripaikkakunnalta olisi mahdollisimman tasainen edustus. Tämän vuoden haku on auki 14.10.-10.11. eli se on jo käynnissä.

Lue lisempää halloped-toiminnasta, valiokunnista, stalkkaa nykyiset hallopedit ja löydä hakuohjeet osoitteista
http://teekkari.fi/fi/hallopedhaku
http://teekkari.fi/fi/node/128

Lisätietoja saa em. nettiosoitteista, teekkariasiamies Juuso Kuusiselta tai allekirjoittaneilta

Oulu on ollut useana vuonna kaikista teekkaripaikkakunnista aktiivisin TEKissä, odotamme samaa myös tänä vuonna. Siitä saa ja pitää olla ylpeä! Näytetään etelän vetelille että meiltä täältä pohjoisesta tulee rautaisia ja vastuullisia tyyppejä joilla kiinnostaa meidän tulevaisuutemme!

syysterveisin

Tero Marin
Teekkariyhdysmies
Teekkarivaliokunnan jäsen 2012

sekä

Juha Pesonen
pj, Oulun Teekkariyhdistys
Teekkarivaliokunnan jäsen 2013